İvrindi SHMYO’dan, Dünya Diyabet Günü Etkinliği « İvrindi Mercek

1 Mayıs 2024 - 04:30

İvrindi SHMYO’dan, Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Son Güncelleme :

27 Kasım 2023 - 11:55

İvrindi SHMYO’dan, Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında “Diyabet Farkındalık Etkinliği” başlıklı panel düzenlendi. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliği açılış konuşmalarını İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pelin Palas Karaca ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Okan Koç yaptı.

Moderatörlüğünü İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Ayşe Buket Doğan Aktaş’ın yaptığı etkinliğe; Necmettin Erbakan Üniversitesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Fatma Özkal, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı akademisyenlerinden Doç. Dr. Sedat Arslan, Tarsus Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kübra Çekok ve Fizyoterapist Büşra Bakır Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Yaşam tarzı değişiklikleri ile diyabetin kontrol altına alınabileceğinin vurgulandığı etkinlik sonunda, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balıkesir Devlet Hastanesi standında diyabet hakkında bilgilendirdikleri kişilere glukoz ölçümü yaptı.Ferhan Akgedik

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.